Странице

четвртак, 19. април 2012.

Zasto kupiti rucnu masinu za pletenje?

Misljenja su podeljena (sto se interneta tice), od odusevljenja do rezervisanosti ali se svi slazu u jednome, osnovni i odredjene vrste posebnih bodova, mustre, kao i razne vrste gajtana i pojaseva visestruko je brze i lakse uraditi uz pomoc masine nego rucno a i bodovi su jednaki, nema zategnutijih ili opustenijih petlji (ocice), mozete kontrolisati velicinu tj zategnutost petlje, kao i kod rucnog i kod masinskog pletenja mozete dodavati i oduzimati petlje i direktno na masini praviti kroj a mozete isplesti pravougaono parce odredjenih dimenzija (prema velicini nekog kroja) a zatim to parce iskrojiti po mustri. Nakon isecanja svih delova po odredjenom kroju, sastavite delove masinom za sivenje. Zagovornici rucnog pletenja najcesce kazu da nema veceg opustanja i zadovoljstva od rucnog pletenja. Naravno da je rucni rad ipak nesto licno i posebno ali mislim da je prozimanje rucnog i masinskog rada mozda najbolja solucija.
Stalno isticem RUCNA masina za pletenje i to ne bez razloga, jer postoje i automatske masine koje su namenjene ozbiljnijoj prozvodnji trikotaze a to vec spada u domen industrijske proizvodnje pa shodno tome i cene su neuporedivo vise. Rucne masine su ipak za unikatno strikanje pojedinacnih komada od razlicitih prediva.

2 коментара:

  1. Анониман29. јун 2012. 16:59

    postoji li neka firma u beogradu da prodaje nove mašine za štrikanje i koja im je cena,ima li neki kontak telefon,kupila bih novu

    ОдговориИзбриши
  2. Nazalost, kao sto sam u tekstu naveo, proizvodnja novih masina za strikanje tj pletenje prestala je oko 2000.god. Postoje neki sajtovi koji nude nove masine koje su navodno proizvedene u Kini ali to nije proverena informacija i cena tih masina se krece od 1500 do 4000$.

    ОдговориИзбриши